Din Paris, cu dragoste

Inspirată de „We’ll always have Paris” dar și de promoția la biletele de avion, am programat o escapadă de cinci zile în capitala modei, parfumurilor și macarons-urilor. Citind și întrebând în stânga și în dreapta despre ce să facem și cum să facem când ajungem acolo, concluzia era unanimă: cinci zile sunt prea puține pentru a descoperi Parisul așa că am pus la cale o strategie care să ne permită să le facem pe toate. Hotărâți să nu irosim nici un minut, de cum am aterizat am pornit cu rucsacul în spate direct spre metrou și am coborât la Notre Dame.

Paris1

Vizitarea Parisului începuse, hotelul putea să mai aștepte. Click, click, poze multe, aglomerație, turiști, cerșetori le-am experimentat pe toate în primele cinci minute de când am pus piciorul în oraș. Plecăm mai departe spre Jardin de Plantes în cursa noastră contra cronometru. Pentru că tot eram în zona, am trecut și pe la hotel, am salutat și am plecat mai departe: Bastille, Pompidou, Rue de Rivoli, Luvru care fix în ziua aceea era deschis pana târziu și gratis (pentru ca eram tineri 🙂 ). Karma era de partea noastră. Dacă tot s-a făcut noapte intre timp hai sa vedem și Turnul Eiffel luminat.

Paris4

A doua zi am luat-o de la capăt: Cartierul Latin, Saint Germain, Sorbonne, Montmartre, Eiffel-ul ziua și Champs Elysee.

Paris5

Doua zile pe repede înainte și am reușit imposibilul, am văzut Parisul. Dar mai erau încă trei zile și ne întrebam ce facem cu ele. Atunci s-a întâmplat magia, am încetinit ritmul căci nu ne mai grăbeam nicăieri. Am pornit de dimineața pe străduțe fără sa ne uitam pe harta în căutarea următorului punct de atracție, am sorbit cafeaua pe terasele de pe trotuare în purul stil parizian, am luat prânzul în tihna și ne-am plimbat. Doar atât.   Abia atunci am înțeles ca Parisul nu se vede ci se simte.

Paris6

Se întâmpla acum multi ani și era prima noastră vacanta împreună, de atunci am mai crescut și am învățat cum sa luam tot ce ne poate oferi un loc.

P.S: Deși îmi amintesc ca am făcut sute de poze, astea sunt singurele pe care le-am mai găsit printr-un colt îndepărtat al laptop-ului.

3 gânduri despre „Din Paris, cu dragoste

  1. Am fost si eu in “tinerete”, acum multi ani in Paris, oras care din pacate nu a reusit sa ma cucereasca din prima. Imi asum intreaga vina facand totul ca voi in primele zile si visez sa ii mai acord o sansa, cine stie, poate va fi dragoste la a doua vedere 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s