Un weekend la mare

Am decis să ascult de sfatul unei persoane mult mai experimentate în ale travel writingului și să încerc sa scriu constant. Chiar și doua fraze pe zi în pauza de cafea de la birou. Astăzi e o zi perfecta pentru acest exercițiu: ploaia de afară și Starbucks -ul de la parterul corporației asigură atmosfera propice pentru asta.

Așa ca astăzi m-am hotărât să vă povestesc despre cel mai recent weekend petrecut în Mamaia (și Constanța și Agigea ca să fiu foarte precisă)

După o hotărâre de moment am urcat în mașină și ne-am oprit direct pe plaja, deși vremea amintea mai degrabă de un început de toamnă și nu unul de vara.

Dar combinația dintre sunetul valurilor și briza marii pe o plaja (aproape) pustie te face sa treci cu vederea norii pregătiți de furtună.

Odată cu ploaia s-a dus și starea de contemplație și relaxare absolută, dar am recăpătat-o rapid pe terasa camerei de hotel cu priveliști spectaculoase spre lacul Siutghiol. Același efect au avut cafeaua buna și limonada cu căpșuni servite pe terasa de pe malul lacului.

Menționam în treacăt mai sus Constanța și Agigea.

Eu sunt foarte impresionată de cât de mult a evoluat Constanța ultimii ani. Odată cu renovarea centrului vechi și readucerea la viață a portului Tomis a renăscut și orașul ca destinație turistică și culinară, unde gastronomia este  practicată la rang de arta. Nu am plecat niciodată dezamăgită sau flămândă de la Bacaro din port  sau din Taverna Nikos de la marginea centrului vechi. Bazându-mă pe experiența mea din ultimii doi trei ani cu acest oraș eu cred ca poate concura cu succes cu alte orașe de renume de pe coaste mai azurii.

Și dacă tot veni vorba de mâncare știu ca Agigea nu sună tocmai a loc de petrecut vacanta dar spre fericirea iubitorilor de pește și fructe de mare acolo s-a dezvoltat un adevărat rai al gurmanzilor. Atât Pescăria lui Matei cat și Golful Pescarilor se întrec în preparate care de care mai gustoase și oferă bonus cate o plaja mica și frumoasa care încă și-a păstrat aspectul „sălbatic”. Iar dacă descrierea de mai sus nu e suficienta, sper ca pozele de mai jos sa vă convingă.

E drept ca pana acum am povestit doar despre lucrurile frumoase și plăcute dar din păcate mai sunt încă multe de îmbunătățit: calitatea serviciilor și a oamenilor încă lasă de dorit în multe locuri fie ele hoteluri sau terase, iar ca să beneficiezi cât de cât de condiții decente trebuie sa plătești un preț premium.

Dar as vrea să concluzionez într-o nota pozitiva deoarece eu chiar cred ca lucrurile au evoluat mult în ultimii ani: plaje late cu nisip fin, apa mult mai curată, mâncare bună și de ce nu, cluburi de fițe sau pentru cei pasionați de asta.

Dacă nici voi (la fel ca și mine) nu mai erați dispuși sa acordați vreo șansă litoralului românesc v-aș sfătui călduros să vă reconsiderați poziția . Cred ca veți avea parte de câteva surprize foarte plăcute.

Reclame

7 gânduri despre „Un weekend la mare

  1. Draga Elena, iti recomand si cherhanaua Tasaul- Navodari (priveliste superba,multa liniste iar servirea ireprosabila. Ps: Recomand o rezervare in prealabil.

    Apreciază

  2. Da, litoralul românesc, deși scurt, mai are câteva locuri intime, liniștite, un pic sălbatice. Îți recomand și plaja Tuzla. Sunt două terase, fără fițe, unde meniul este în funcție de ce prind pescarii.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s