10 lucruri pe care să le încerci în Valencia

Valencia este încă un oraș neinvadat de turiști dar care oferă la fel de multe opțiuni ca mult mai cunoscutele Barcelona și Madrid. Fie că vrei să te bucuri de plajă sau de istoria orașului, ești pasionat de gastronomia spaniola sau vrei să vezi cum ar putea arăta orașul viitorului, Valencia nu te va dezamăgi.

Top 10 Valencia

1. Grădinile Turia

Am luat la pas Grădinile Turia, care pe lângă frumusețea peisajului au și o poveste impresionantă din care putem învăța multe. Amenajate în fosta albie a râului Turia care a fost deviat în afara orașului în urma unei inundații devastatoare, grădinile sunt dovada vie că oricând o poți lua de la capăt și te poți transforma în ceva și mai spectaculos. Aici vă întâlniți de la prima oră cu buna dispoziție tipic spaniola: oameni ieșiți la alergat sau pe biciclete, cei care își savurează cafeaua citind ziarul pe o banca, familii cu copii sau cu căței, toți afișează un zâmbet cald și sincer care are puterea să iți transforme ziua.

Valencia

Valencia

2. Centrul Vechi

Am plecat pe urmele istoriei într-o plimbare pe străduțele din centrul vechi. Ne-am lăsat  în voia pașilor și  am descoperit farmecul orașului vechi și măiestria arhitecților din trecut.

Valencia

Valencia

3. Bioparc

Am vizitat toate continentele într-o singură zi în Bioparc, o gradină zoologica făcută cu respect și dragoste pentru animale, având fiecare un mediu cat mai aproape de cel al originii lor. Deși eu nu sunt de acord cu grădinile zoologice, în Bioparc mi-am dat seama că animalele de aici chiar au primit o a doua șansă pe care altfel poate nu ar fi avut-o.

Valencia

20170323_132021

4. Parcul Gulliver

Am redevenit copii în Parcul Gulliver, uriașul din poveste ale cărui haine au devenit tobogane uriașe iar mâinile și picioarele pereți de cățărare. Fiind o construcție uriașă nu am reușit sa o prind într-o poza sugestiva asa că va las aici un link ca să va puteți face o idee cum arată.

5. Orașul Artelor și Științelor

Ne-am minunat de geniul arhitecților de la Orașul Artelor și Științelor și ne-am distrat în Muzeul de Științe făcând experimente amuzante atât pentru cei mari cât și pentru cei mici. Este un loc interactiv în care ești încurajat să iți folosești toate simțurile: poți să atingi, să miroși, să asculți. Pentru mine a fost o experiență complet nouă , diferită de orice mi-aș fi imaginat atunci când mă gândesc la cuvântul muzeu. Aici găsiți toate informațiile legate de prețuri, orar și diferitele expoziții temporare pe care le organizează.

Valencia

Valencia

Valencia

 

6. Oceanariu

Am descoperit viața marină la Oceanariu: pești de toate formele și culorile aduși din toate colțurile lumii, rechini, broaște țestoase uriașe, balene, căluți de mare le găsești pe toate acolo. Am admirat și spectacolul cu delfini, care n-a fost doar o punere în scena a cascadoriilor făcute de aceștia ci o adevărată lecție de conștientizare a impactului pe care îl avem asupra mediului  și de cum putem proteja natura prin gesturi mici dar cu impact mare.

Valencia

 

Valencia

7. Plaja

Am avut parte de vremea perfectă pentru a ne bucura de briza marii. Plaja la început de aprilie era destul de populată și deși la 20 de grade nu mi se părea că e cazul de costum de baie, erau destul de multi curajoși care vroiau sa prindă primul bronz al anului.

Valencia

8. Hop on-Hop off bus

De când călătorim în trei asta ni se pare una dintre cele mai bune variante să bifezi toate obiectivele turistice fără prea multa planificare și research din partea noastră. Un bilet pentru două zile costa 17 Euro de persoană și există două trasee: unul care merge înspre Orașul Științelor și zona de plaja iar celălalt acoperă traseul turistic din centrul vechi mergând apoi spre Bioparc.

Valencia

9. Gastronomie

Paella, fructe de mare și Sangria sunt cele trei cuvinte care caracterizează perfect gastronomia locului. Aici este raiul iubitorilor de peste și fructe de mare pe care le găsești în fiecare zi proaspete, gătite simplu doar cu ingrediente locale.

Valencia

20170324_185319 (2)

10. Shopping

Deși shoppingul nu este prioritatea noastră când mergem în vacanță, am observat că Valencia este puțin mai ieftină decât Madrid sau Barcelona. Poți alege să mergi fie în Corte Ingles celebra rețea de magazine din Spania, sau dacă ai răbdare poți descoperi magazinele artizanale cu produse din piele renumite pentru calitatea lor.

Când să mergi și cum ajungi:

Valencia se bucură de zile însorite mai tot timpul anului și chiar și în lunile de iarnă temperaturile rar scad sub 10 grade, asa că poți merge liniștit în extrasezon când turiștii sunt puțini iar preturile la zbor și cazare mult mai scăzute.

Spre Valencia sunt zboruri directe atât de linie operate de Tarom dar și low-cost oferite de Blue Air sau Wizz Air și din cate observat eu prețurile nu diferă foarte mult intre companii.

Dacă ai mai mult timp:

Poți sa închiriezi o mașină și sa străbați Costa Blanca de la un capăt la altul cu opriri în stațiuni renumite ca Alicante și Benidorm sau mai puțin renumite dar la fel de frumoase cum sunt Gandia sau Altea. Toate au un comun plaje late cu nisip fin și apa albastră, mâncare delicioasa și Sangria pe măsură.

Un gând despre „10 lucruri pe care să le încerci în Valencia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s