O grădină în Toscana

Google Photos îmi amintește în fiecare an că într-o dimineața de Iunie, îmi savuram cafeaua în oaza de verdeața a unei grădini din Toscana.

Pentru că era prima dată când ajungeam în locurile pe care le văzusem doar in filme sau despre care doar citisem în Sub soarele Toscanei, am vrut ca experiența să fie cât mai autentică din toate punctele de vedere inclusiv al cazării.

Așa că după o cercetare amanuntita ne-am oprit la Villa Principesa din Lucca iar când am ajuns acolo toate descrierile lui Frances Meyes au prins viața chiar în fața ochilor noștri.

Despre Villa Principessa

Construit in secolul al XIII-lea, conacul i-a aparținut Contelui de Lucca iar semnele opulentei încă se păstrează în salonul cu șemineu și pian , luminat de candelabre luxoase si având pereții tapetați cu tablouri.  Este o cladire cu arhitectură tipic toscana, situată la poalele unui deal și în mijlocul unui domeniu demn de un conte.

Villa Principessa Lucca Toscana

Încă de când ajungi pe drumul ce duce spre conac îți poți face o idee despre ce te așteaptă acolo. Aleea șerpuita presărată cu copaci aliniati perfect, te duce către poarta impunătoare de unde zărești peretii vilei acoperiți de iederă.

Villa Principessa Lucca Toscana

Grădina și terasa

Fiind situată practic într-un parc, vila este înconjurată de verdeața pe toate părțile iar dacă decorul pretentios de la interior nu e tocmai potrivit pentru copii, gradina este un spațiu perfect pentru un mic explorator iar terasa este ideală pentru luat micul dejun.

Villa Principessa Lucca Toscana

Piscina

Dacă urmărești aleea mărginita de lămâi, ajungi la piscina cochetă, perfectă pentru relaxarea de dupa o zi plină de plimbări prin imprejurimi. Poți savura un cocktail sau o carte bună pe unul din șezlonguri, sau poți pur și simplu să admiri peisajul verde ce înconjoară proprietatea.

Villa Principessa Lucca

Localizare

Proprietatea este situata la aproximativ 6 km de Lucca si 30 de km de Pisa avand o pozitie ideala pentru explorat zonele din jur: Cinque Terre, Viarregio.

O altfel de experiența

In cele 5 zile in care vila veche de câteva sute de ani ne-a fost casa, am avut parte de farmec toscan din plin dar si de o experienta inedita: un cutremur care ne-a zguduit binișor și care a făcut ca circulația trenurilor prin Cinque Terre să fie oprită.

In loc de concluzii 

Deși acum sunt pe o plaja in Grecia la întrebarea „Dacă ai putea fi în orice loc acum, unde ai vrea să fii?” pentru mine răspunsul e același de câțiva ani: grădina din Toscana.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s